Gruppmedlemmar:
Britta Forslund
Cecilia Eurenius
Sara Ohlzon
Karin Westberg
Madeleine Wittmark

Hemsidor:
http://www.ensembleyria.se
https://www.musikcentrumost.se/artist/ensemble-yria

Youtube:
https://youtu.be/STMz19i4Ya4

Boka genom artisten:
info@ensembleyria.se

Boka genom MCÖ:
mia@musikcentrumost.se

Ensemble Yria

Grammisnominerade Ensemble Yria arbetar med turnerande konstnärlig och musikpedagogisk verksamhet som också lämpar sig väl inom ramen för Skapande skola och Skapande förskola. De erbjuder interaktiv musikteater, konserter och rytmikworkshops på olika teman med tillhörande musikböcker fulla med nyskriven musik och kreativa tips.

 Med energi, stämsång och känsla för musikäventyret väcker de frågor och förundran hos både barn och vuxna - ingen lämnas oberörd. I musik och rörelse skapas förutsättningar för kreativa och konstnärliga möten som väcker självkänslan och det musiska sinnet till liv. 

 Ensemble Yria har under tio år producerat sina egna föreställningar baserad i nyskriven musik av ensemblen. Med genomarbetad regi, koreografi, kostym och scenografi är de en fröjd att ta emot på konsertscener såväl som gymnastiksalar.

De kan fylla en klassisk konsertsal med bebisar likaväl som de kan hjälpa mellanstadie-barn förstå FN:s barnkonvention.

Till alla produktioner finns uppskattade musikböcker, album och workshops.  Ensemble Yria är en uppskattad samarbetspartner för många kommuners utvecklingsarbete med musikpedagogik i förskolan.