Gruppmedlemmar:
Malin-My Wall: violin & sång
Hanna Wiklund: violin & sång
Nora Roll: viola & sång
Magdalena Mårding: cello & sång

Hemsidor:
http://www.kvartetten.nu
https://www.musikcentrumost.se/artist/lonnebergakvartetten

Youtube:
https://youtu.be/21etMrwSlzc

Boka genom artisten:
lonneberga@kvartetten.nu

Boka genom MCÖ:
mia@musikcentrumost.se

Lönnebergakvartetten

Den sjungande stråkkvartetten

Lönnebergakvartetten framträder på slott, bibliotek, äldreboenden, skolor och förskolor och består av fyra av våra mest anlitade frilansmusiker. De spelar i alla sammanhang från barockopera på franska konsertscener till pop i schlagerfestival. Som Lönnebergakvartetten har dessa musiker arbetat fram fantastiska föreställningar för barn och ungdomar som får möjlighet att bekanta sig med den klassiska stråkmusiken genom musik från vår tid. Att kvartetten även kan sjunga, dansa och agera (samtidigt som de spelar) tillför ytterligare en dimension till framträdandet.

Tårtsväng med Pippi och Beethoven (5-9 år)

En barn- & familjeföreställning med Astrid Lindgrens visor blandat med den klassiska musikens pärlor - Mozart, Beethoven, Grieg och Strauss. Föreställningen har turnerat sedan 2012 och spelats för många tusen barn över hela Sverige i samarbete med olika länsmusikfunktioner.

Den Du Är (10-13 år)

Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Kvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Om att vara människa i gruppen: en unik varelse med behov av att vara en del av en helhet, gruppen, samhället. Det handlar om glädje, rädsla, ilska, sorg och hopp. Musik och sång, från 1600-talet ända fram till vår tid, från Henry Purcell till Beyoncé och därtill ord, rörelse, beats, rap och barns egna röster.

Lönnebergakvartetten gör även föreställningar anpassade för förskola och grundskola och inom ramen för Skapande skola.