Süperstar Orkestar

"Fullfjädrad och avgjort svettig festmusik som sätter färg på vilket party som helst. Jag lovar."
– Eskilstuna-Kuriren

"Ett av Sveriges mer framgångsrika men ändå ganska okända livekoncept."
– Dagens Nyheter

"Den som lever sitt liv utan denna platta är det synd om..." 
– Värnamo Nyheter

Sveriges mesta balkanbrassband har gjort det mesta från gerilla-workshops i klassrum till jättefestivalen i Guca, Serbien. De har rest på Balkan, träffat och spelat med fantastiska musiker och band från de romska områdena i Makedonien och Serbien samt turnerat flitigt i Sverige. 

Süperstar Orkestar bildades 1997 och har specialiserat sig på blåsorkestermusik från Balkan. Orkestern har rest till Serbien och Makedonien och haft utbyte med lokala musiker och uppträtt på festivaler. De har även turnerat i Sverige och i våra grannländer. Süperstar Orkestar är ett populärt inslag på bröllop och andra fester och på klubben Balkan Superstars på Södra Teatern i Stockholm presenterade de unika gästspel från Balkan.

Utöver den energifyllda och medryckande Balkanmusiken berättar musikerna om melodierna och erfarenheter från sina resor vid sina framträdanden. Eftersom orkestern spelar akustiskt och är rörlig går de ut bland publiken under delar av konserten och alla dras med i dansen och soundet.

Süperstar Orkestar framträder på skolor, sjukhus, på äldreboenden, på företagsevenemang och events samt festivaler och fester. Deras Skapande skola-program är mycket uppskattat och bokat.